Filmer

#4/ Filmtips (januari)

tick, tick… BOOM! (2021, dir. Lin-Manuel Miranda)

Följ Jonathan Larson (Andrew Garfield) innan han skapade musikalen Rent, och se hur han kämpar mot sin egna creative block, mot tiden och framförallt mot sig själv. En sprakande film om när livet utspelas i sång och dans, men ingenting går att hålla hårt i. Denna film var så bra att jag inte sneglade mot mobilen en enda gång, utan jag skrattade och grät och kände verkligen att dessa karaktärer kom mig nära. Under skinnet.

5/5. Rekommenderas så jävla starkt. Definitivt bland de bästa filmerna jag såg år 2021, och det säger en hel del.

The Discovery (2017, dir. Charlie McDowell)

En forskare lyckas bevisa att det finns ett liv efter döden vilket triggar igång en dominoeffekt av självmord runt om hela världen. Hans son Will (Jason Segel) återvänder till familjen för att få sin pappa att avsluta forskningen, och säga att han hittat på alltihop, som ett desperat försök att rädda liv. Men sonens nyvunna kärlek (Rooney Mara) får honom att ändra perspektiv på efterlivet och vad dess existens betyder för honom själv.

Slutet slog mig med en sån häpnad att jag kom på mig själv med att försöka tysta Amelia med orden ”kan du vänta lite, älskling? mamma håller på att bli mindblown just nu”

Old (2021, dir. M. Night Shyamalan)

Under en familjeresa så åker familjen Cappa till en avlägsen strand för en avkopplande dag tillsammans med andra turister. Där upptäcker de att något med stranden får alla att åldras i en rasande takt. Barnen är helt plötsligt vuxna (Alex Wolff & Emun Elliot) och sjukdomar i släkten utvecklas för varje minut som går. Då det visar sig vara omöjligt att lämna stranden, får alla strandsatta turister kämpa mot tiden för att lyckas rädda sina liv.

Kanske inte den absolut bästa skräckfilmen jag sett, men tyckte den var underhållande & sevärd nog att rekommendera. Bra tempo, duktiga skådespelare och en obehaglig stämning som gjorde att jag inte ville sätta ner fötterna på golvet. Den känslan, ni vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.