Allmänt

#6/ Att balansera två heltidsjobb

Januari närmar sig sakta men säkert sitt slut. Graderna går uppåt, det är ljust till 15:36 och optimisterna har redan ropat vår. Som sig bör, tänker jag. Lite positivt tänkande har aldrig skadat någon.

Något som också händer när januari når sitt slut är att Tim går tillbaka till jobbet – och jag blir alltså hemma på heltid med Amelia. Samtidigt som jag studerar 100%. Det blir helt enkelt som att försöka balansera två väldigt roliga heltidsjobb. Men jag ska erkänna att det känns väldigt nervöst. Är rädd att halka efter med skolarbete, kanske inte lära mig allt som jag ska lära mig, men framförallt är jag orolig att vara en bra nog mamma åt Amelia. Att vara otillräcklig.

Inte för att jag egentligen någonsin tvivlat på mitt mödraskap (det är den roll i mitt liv jag är som mest bekväm i), utan för att jag och Tim varit otroligt bortskämda med varandras sällskap. När Amelia föddes i april så jobbade Tim på distans ett kort tag innan han gick på semester vilket till slut byttes ut mot hans föräldraledighet när jag började studera i augusti -21. Denna lösning gjorde att vi båda fått dessa 9 månader med Amelia, och att vi kunnat vara hela familjen tillsammans.

Det har varit en magisk tid och jag är evigt tacksam att vi hade förutsättningarna att vara hemma båda två. Det är verkligen inte alla som kan det, så det är inget vi tar för givet. Men nu är det dags för mig att axla ansvaret ”själv” i ett par månader, innan jag går ut på praktik i slutet av april. Pirrrrr.

Ren och skär lyx att få spendera mina dagar med henne <3

Men hur planerar jag då att hinna med 100% studier och 100% föräldraledighet?

Dagarna kommer vara dedikerade till Amelia i den mån det går. Är det tenta, heldagsföreläsning eller möten med min studiegrupp så kommer hon antingen få vara med, eller så kommer våra föräldrar att hjälpa till med barnpassning. Jag har några ledningsmöten per termin och under dessa kommer jag åka hem till min mamma där hon passar Amelia i dem två timmarna som mötet pågår.

Föreläsningarna brukar ligga på 3 timmar, och dessa kommer jag få se ikapp på kvällarna när Tim kommit hem. Fördelen med hur TUC lägger upp distansstudierna är att jag kan välja att se en timme i taget, eller dela upp det på annat sätt efter mina egna förutsättningar. Inlämningar och läxor kommer till största del ske under kvällar & helger.

Det kommer bli tufft. Det kommer bli en utmaning.

Men det kommer att gå – det kommer till och med att gå bra.

I övrigt tror jag att bärselen kommer bli min tappra kompanjon, i samband med vagnpromenader och Babblarnas vaggvisa. Vi envisas fortfarande med att inte låta Amelia kolla på TV innan hon blir 1 år så det kan tyvärr inte bli en krycka, hehe. Men detta kommer gå bra, det vet jag. Några roliga aktiviteter ska vi nog hitta på, hon och jag.

Jag är envis som få och jäkligt påhittig, så om det är någon som kommer hitta en bra balans med 200% sysselsättning så är det ändå jag. Om man nu får vara sådär småkaxig. Men det är väl klart att man får det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.